top of page

MISSIE

Met deze blog wil ik openheid creëren voor alcoholverslaving onder christenvrouwen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat er veel meer vrouwen zijn als ik, die hun beste vriend en grootste vijand gevonden hebben in de drank. En die daar met niemand over kunnen praten. Als jij je hierin herkent, hoop ik dat je door blijft lezen. Ik weet namelijk wat je doormaakt en ik wil je bemoedigen. Je kunt echt stoppen met drinken en leren omgaan met je verslaving.

 

12 stappen

Op deze blog schrijf ik onder andere over het 12 stappenplan, dat in de meetings van Anonieme Alcoholisten gebruikt wordt. Dit stappenplan vormt één geheel en is een hulpmiddel om een leven zonder alcohol op te bouwen. Ik ben geen deskundige, coach of hulpverlener, maar kan wel mijn eigen ervaringen en strijd met je delen. Het lezen van deze blog kan een begin zijn om je verslaving te erkennen, je geheim te delen met iemand die je vertrouwt of professionele hulp te zoeken. 

Lees hier een interview over Droge Woorden & Levend Water in het Nederlands Dagblad.

(om toegang tot het gehele artikel te krijgen, vul je eenmalig je e-mailadres in)

Anoniem reageren

In een AA meeting kan iedereen zijn verhaal doen, terwijl deze blog alleen door mij geschreven wordt. Daarom wil ik je uitnodigen om te reageren als iets je aanspreekt, of als je gewoon op zoek bent naar een luisterend oor van iemand die je worsteling begrijpt. Dat kan ook anoniem. Ik beschouw en behandel alle reacties als strikt vertrouwelijk. 

bottom of page