top of page

1 jaar Droge Woorden!

Deze week bestaat Droge Woorden & Levend Water precies 1 jaar! Wat was het spannend om de blog online te zetten. Ik liep al een tijd met het verlangen om meer openheid te creëren rondom alcoholverslaving, juist om anderen daarmee te helpen. Eerst dacht ik aan een boek, maar dat was toch niet wat ik wilde (of wat God wilde, eigenlijk). Steeds vaker kwam de gedachte aan een blog terug. Daarom begon ik maar gewoon met de vormgeving van een website.


Natuurlijk gebeurde dat niet zomaar. Ik heb deze stap vooral biddend en in overleg met mijn gezin gezet. BJ en ik bespraken wat een blog als deze zou kunnen losmaken. Je gaat toch iets delen, waarvan nog maar weinig mensen afweten. Daar zou ik, maar zeker ook mijn gezinsleden op aangesproken kunnen worden. Toch gaf de Here God ons de rust en de duidelijkheid dat het goed was. Daarom schreef ik op 13 oktober 2019 mijn eerste blogpost, over de eerste stap. Ik heb de blog eerst aan verschillende mensen in mijn omgeving laten zien en goede feedback van hen gekregen. En zo durfde ik hem die week eindelijk online te zetten. Een spannend en bijzonder moment!


Als snel begon er publiciteit te komen. Er verscheen een interview in het Nederlands Dagblad, berichten op diverse websites en een interview in de regionale krant. Ik kreeg reacties van vrouwen en mannen, die zich in mijn verhaal herkenden. Sommige van hen hebben nog steeds te maken met verslaving, anderen hebben stappen gemaakt om daar vrij van te worden. In mei mocht ik te gast zijn bij een uitzending van Nederland Zingt Dichtbij. Wat was dat spannend, maar ook mooi en bijzonder!


Ik kan niet anders zeggen dan dat de Here God dit afgelopen jaar dicht bij mij is geweest, dat Hij Droge Woorden van stap tot stap heeft geleid en rijk heeft gezegend! Daarom ben ik blij en dankbaar dat ik deze dag met jou mag vieren. Om samen God te danken voor wie Hij is en wat Hij doet!


Deze week vertel ik je meer over mijn plannen met Droge Woorden & Levend Water. Sommige daarvan staan al in de steigers, andere zitten nog vooral in mijn hoofd.


Maar eerst genieten van deze dag. Want een mijlpaal mag je vieren!Reageren? Dat kan ook anoniem!

Meer blogposts uit deze categorie:

bottom of page