top of page

Dit was mijn week!

Maandag

We beginnen de dag met een afspraak voor één van onze dochters in Bergen op Zoom. Dat betekent dus al vroeg in de auto. Het is ook een spannende dag. Vandaag wordt mijn vader geopereerd aan zijn heup en ik loop dan ook de hele tijd met mijn telefoon op zak. 's Middags heb ik nog niets uit het ziekenhuis gehoord, dus verwacht ik half en half dat de operatie is verzet naar morgen. Ik ben ondertussen op pad met Hennie, voor een heuse fotoshoot. Het is ideaal om een flink wat goede foto's te hebben, die ik kan gebruiken voor de blog en social media. We genieten van het heerlijke weer, al waait het behoorlijk. (Altijd trouwens, hier in de polder...)

Aan het eind van de middag heb ik contact met mijn oudste broer. Hij gaat die avond op bezoek en zal dan meteen opheldering vragen. Die komt al snel: als mijn broer op de afdeling arriveert, blijkt mijn vader al vanaf 16:00 uur op de OK te liggen. Door een communicatiefout is er voor de operatie niet naar mij gebeld. Broer kan onverricht terzake terug naar huis en is ook niets wijzer geworden. Rond 20:30 uur rinkelt eindelijk mijn telefoon. Het is de traumachirurg, die vertelt dat de operatie is geslaagd, maar dat alles tegenzat. Tijdens het plaatsen van de prothese ontstonden er complicaties, waardoor het geplaatste deel er weer uit moest, om vervolgens opnieuw de prothese te plaatsen. Een operatie, die normaal gesproken nauwelijks een uur duurt, kostte nu ruim vier uren... We zijn God dankbaar dat pa erdoor is gekomen, maar ook wel bezorgd om zijn herstel. Revalidatie gaat in elk geval langer duren dan gemiddeld.


Dinsdag

Zo, eerst maar eens een slinger aan het huishouden geven. De wasmand puilt uit en op onze slaapkamer staan nog een aantal kratten met gevouwen en gestreken kleding, die de kast in moet. Verder verschoon ik de bedden en ruim veel rommel op. Rondslingerende sokken (Daniël), stukjes technisch lego (Arian), onderdelen van een skateboard (Hilde) en diverse papieren (Lotte). Daarna rijd ik met Daniël naar het zwembad in Dirksland voor de wekelijkse zwemles, die nu op0 dinsdagochtend plaatsvindt. Het is de tweede zwemles voor zijn B-diploma en dat o zo belangrijke gat is nu wel heeeeel ver weg. Maar het komt goed. Over zijn A heeft hij ook wat langer gedaan, maar inmiddels zwemt hij als een tierelier. Ik heb wat werk meegenomen en schrijf over de laatste mode wat betreft pofmouwen. Weer eens iets anders dan lekkages of houtwormbestrijding...

's Middags werk ik thuis aan verschillende teksten, terwijl de jongens gezellig in- en uitlopen. Daar stel ik me in de vakantie op in. Ik smeer mijn werk dan wat meer uit over de dag. 's Avonds gaan mijn oudste broer en ik op bezoek bij mijn vader. Hij heeft nog veel pijn en is in de war door de medicatie en de narcose. Het is een zware ingreep geweest.


Woensdag

Vanmorgen staat er voor de jongens een bezoek aan de kapper op het programma. We komen hier als gezin al jaren, dus het is een vertrouwd adres. Daniël wordt boven, in de herensalon, gekortwiekt en Arian blijft beneden. De kapper weet al wat Daans voorkeur is: tijdens het knippen een filmpje van Buurman en Buurman kijken op de iPad. Ben benieuwd hoe lang Daniël die gewoonte nog vol blijft houden (waarschijnlijk heel lang...!). Arian vermaakt ondertussen op de benedenverdieping de kapster met sterke verhalen en anekdotes. Die is weer helemaal bijgepraat over ons wel en wee. Ik houd mijn hart vast... De rest van de dag ben ik vooral aan het werk. 's Avonds gaan BJ en ik weer naar mijn vader. Het gaat iets beter dan gisteren, maar hij is nog wel wat in de war. Toch is hij blij met de krant, die we voor hem meegenomen hebben en zit lekker te bladeren als we weggaan.


Donderdag

Vanmorgen heb ik de laatste content strategiesessie bij Angela Lodder. Ik heb zoveel van haar geleerd! Hoewel ik absoluut geen commerciële bedoelingen met de blog en met social media heb, vind ik het wel belangrijk om te weten of ik mijn doelgroep bereik. En dat lukt steeds beter, als ik kijk naar de cijfers van de laatste maanden. Ook aan de reacties merk ik dat God Droge Woorden gebruikt om vrouwen te raken en aan het denken te zetten. Dat maakt me verwonderd en ontzettend dankbaar! Het is zo bijzonder dat onze hemelse Vader juist onze kwetsbaarheid en zwakheden wil gebruiken om anderen te bereiken met een boodschap van Hoop in Jezus' naam!


Het ziekenhuis belt: mijn vader krijgt antibiotica, omdat hij koorts had en ze een infiltratie bij zijn longen zagen. Een longontsteking erbij kunnen we nu zeker niet gebruiken! Vandaar dat er direct actie ondernomen is. Dit betekent wel dat hij vijf dagen langer in het ziekenhuis moet blijven. 's Avonds eet mijn tweede broer, die verder weg woont, gezellig met ons mee. Daarna gaan we samen bij pa op bezoek. Hij zit in een stoel naast het bed, maar heeft wel pijn. De antibiotica slaat gelukkig aan. Als ik thuiskom, heeft BJ nog een afspraak buiten de deur. Ik houd het voor gezien vandaag. Ik zet een bak thee en ga lekker handletteren. En kletsen met mijn dochters, die komen binnenzeilen met allerlei verhalen.


Ik merk dat de stress en spanning van deze week behoorlijk zijn weerslag hebben. Dat uit zich in hoofdpijn, vermoeidheid en overprikkeldheid. Ik verzuchtte vandaag tegen BJ dat dít zo'n moment is dat ik intens naar wijn (=verdoving) verlang. Het is een signaal dat ik mezelf aan het voorbij lopen ben en dus een stapje terug moet doen. Rust zoeken, iets doen waar ik blij van wordt. En verder durven voelen dat het inderdaad een verwarrende en chaotische week is. Ook al weet ik soms niet eens hóe ik dat moet voelen, of wat ik precies voel. Huilen mag, al vind ik dat nog steeds moeilijk.


Vrijdag

Waar ik blij van wordt? Dat ik vanmorgen naar de kapper mag (ja, diezelfde die ik net ook al noemde)! En dan ook nog eens lekker lang, omdat ik blonde plukjes in mijn haar krijg. Ik geniet (met een warm hoofd onder een verfkapje) van een kopje koffie en een half uurtje Pinterest. Heerlijk allerlei ideeën opdoen. Eindelijk even een momentje voor mezelf! 's Middags maak ik mijn laatste schrijfopdrachten van deze week af en bak ik frietjes om het weekend in te luiden.


Zaterdag

Uitslapen! Althans, wel vroeg wakker zijn, maar nog lekker een poosje luieren in bed. Ik maak gezonde pannenkoekjes en cappuccino voor BJ en mijzelf, die ik mee naar boven neem. De jongens, die ook al wakker zijn, willen een boterhammetje. Boekje en tablet erbij en lekker rustig opstarten. De hond weet ook naar boven te piepen en ploft op het voeteneind van ons bed. Dat betekent dat we om de beurt moeten bidden voor onze pannenkoek, anders zijn de borden al leeg voor we kunnen beginnen... Hij krijgt het laatste stukje, dat dan weer wel. Vandaag doe ik veel in huis. Dat knapt op! Ik sluit de dag af met een lekker lang bad in mijn schone badkamer.


Zondag

BJ heeft techniek en moet 7:30 uur al in de kerk zijn. De jongens en ik staan ook niet al te laat op. We rommelen beneden wat aan en eten ons zondagse croissantje. Daarna komt Hilde ook uit bed om naar de dienst van onze gemeente te kijken. De livestream is niet optimaal, maar gelukkig doet het geluid het wel goed. Aan het eind van de ochtend bel ik naar het ziekenhuis voor een update over mijn vader. Het gaat de goede kant op. Hij krijgt wat extra bloed om aan te sterken en is helderder dan de vorige dagen.

De jongens zijn ondertussen bezig met Diamond Painting (een soort van schilderen op nummer, maar dan met minuscule gekleurde steentjes. Ik help Daniël de steentjes in kleine potjes te doen, die we labelen met een kleurcode. De heren gaan fanatiek aan het plakken. Die zijn voorlopig nog wel even bezig! Ik pak even een momentje voor mezelf en doe een 'rondje berg' met Tommie. Heerlijk! De akkers, de bomen, de wolken, het water, de wind... Ik voel weer wat energie naar binnen sijpelen in plaats van alleen maar naar buiten stromen. BJ en ik gaan nog even bij mijn moeder in het verpleeghuis langs. Ze ligt vooral op bed, zo ook deze middag. Gelukkig is ze wakker en hebben we af en toe een momentje van contact. 's Avonds bezoeken we mijn vader. Hij ziet er inderdaad veel beter uit en krijgt alweer wat praatjes. Dat is een goed teken. We gaan hoopvol de nieuwe week in!


Hoe kijk jij tegen de nieuwe week aan?

Een drukke week met zorgen, maar ook fijne dingen.

Reageren? Dat kan ook anoniem!

Meer blogposts uit deze categorie: