Dit was mijn week!

Maandag

Zoals gewoonlijk stond deze eerste werkdag van de week vooral in het teken van het huishouden. Vooral Arians kamer kon wel een beurt gebruiken. Die zat namelijk de vorige weken thuis vanwege hooikoortsklachten (snotteren, kuchen en niezen). Gelukkig kon hij na een negatieve testuitslag weer naar school. Ik ruim op, verschoon zijn bed en haal een stofzuiger en dweil over de vloer. Dat scheelt alweer een stuk! Hij mag zelf 's middags zijn bureau en plank afstoffen. Kan hij gelijk de losse rommel opruimen. Verder worden de boodschappen bezorgd en maak ik nog wat klusjes af. Een welbestede huishouddag.


Dinsdag

Vanmorgen ben ik vooral voor mijn werk bezig. Ik schrijf een artikel over de zorg voor en rondom jongeren op Goeree-Overflakkee. De laatste tijd is er in de media veel aandacht voor de mentale problemen die jongeren vanwege de lockdownsituatie ervaren. Ik heb al een aantal deskundigen gesproken en vandaag praat ik via Teams met de zorgcoördinatoren van een lokale scholengemeenschap. Ik heb genoeg informatie om er een mooi artikel van te maken. Een ander belangrijke klus van deze ochtend is de auto volladen met spullen die al lang in de garage staan te wachten en naar kringloopwinkel Goed voor Goed te rijden. Dat ruimt lekker op!

's Middags ga ik bij mijn vader langs. Het is fijn om nu gewoon de tijd te hebben om koffie met hem te drinken in plaats van veel met mantelzorg bezig te zijn. Hij vertelt veel over vroeger en ik vind het mooi en leerzaam om al die verhalen te horen.


Woensdag

Deze dag van de Tweede Kamerverkiezingen begint met het halfjaarlijkse uitje naar de tandarts. Arian, Daniël en ik mogen om de beurt in de stoel. Gelukkig hoeft er alleen wat tandsteen verwijderd te worden en hebben we geen gaatjes. Arian krijgt te horen dat hij over een half jaartje mag gaan beugelen. Zijn bovenkaak moet worden verwijd en hij krijgt slotjes op zijn tanden. Dat zal even wennen zijn, maar als ik kijk hoe mooi het bij de meiden geworden is, die ook allebei een beugel hebben gehad, is het echt de moeite waard.

Rond half tien ben ik weer thuis. Nog even tijd om de kamer glad te trekken voor er een vriendin een bakkie komt doen. Gezellig, we hebben elkaar al zo lang niet echt gesproken. De ochtend vliegt om. Vanwege een studiemiddag zijn de jongens 12 uur al uit, dus pik ik ze op bij school. We eten gezellig een zelfgemaakte sandwich. Lekker! Tegen half drie rijd ik naar een stemlokaal aan de andere kant van het dorp. Ik ga niet alleen stemmen, maar ook even een plaatje schieten voor de krant en een paar reacties vragen van het stembureau en enkele kiezers. Deze locatie is daar prima geschikt voor. Het is gelukkig niet zo druk en ik kan meteen doorlopen. Bij de uitgang blijf ik nog even plakken om een aantal kiezers te spreken. Al deze mensen geven aan dat het stemmen onder de geldende maatregelen goed te doen is. Ik rijd weer naar huis om nog wat werk af te maken. Er is geen AA-meeting deze middag, omdat het gebouw waar we bij elkaar komen in gebruik is voor de verkiezingen.

Het was een drukke, rommelige middag en ik besluit de frietpan aan te slingeren. Dat wordt natuurlijk met gejuich begroet. Na het eten schiet ik weer achter mijn bureau voor een interview via Teams. Ik spreek een stoere jongedame van 19, die vrachtwagenchauffeur is. Ze kan leuk vert