Dit was mijn week!

De afgelopen twee weken waren we op vakantie in Zuid-Frankrijk, in de buurt van Toulouse. We verbleven net buiten Empeaux, een knus, slaperig dorpje met uitzicht op de Pyreneeën (bij helder weer). De eerste dagen waren heerlijk! We genoten van het huisje, het zwembad, de mooie omgeving en de rust. Toen werd het warm...


Tijd om te zwemmen én na te denken

Net als in Nederland kwamen de temperaturen ver boven de 30 graden uit. Op sommige dagen liep het kwik in de ochtend al op richting de 38. 's Morgens konden we nog net buiten ontbijten, daarna werd het te heet. Rond een uur of elf plonsden we in het zwembad voor een verkoelende duik. De middagen brachten we vooral binnen door, waar de ventilator nog een beetje luchtverplaatsing gaf.

Net als in Nederland was de hitte uitputtend. Toch hebben we het fijn gehad. We hadden alle tijd om te knutselen, een (computer)spelletje te doen, te lezen of een serie te kijken. Daarnaast is het ook gewoon lekker als je je gedachten eens rustig kunt laten gaan over allerlei zaken. Waar sta ik op dit moment en wat betekent dat? Zijn er dingen die ik anders kan doen? Ik ben op het volgende uitgekomen:


- Meer tijd zonder scherm doorbrengen. Dat betekent dat ik mijn telefoon bewust weg leg, op vaste momenten even kijk of ik belangrijke berichten gemist heb en tijdens het werken geen meldingen op mijn computerscherm wil zien.


- Ik wil me niet gek laten maken door social media. Ik plan mijn berichten in, plaats mijn verhalen, blijf in contact met mijn volgers, maar hoef niet 24/7 steeds op Insta en Facebook te kijken om mijn doel te bereiken: vrouwen bereiken en bemoedigen die te maken hebben met een alcoholverslaving. Het is Gods werk, waarin ik mag meewerken. Dat geeft rust in de mediagekte van deze tijd.


- Ik wil een week bijhouden wat ik wíl doen op een dag en wat ik vervolgens ook echt dóe. Ik loop mezelf regelmatig voorbij, omdat ik mijn planning te vol prop. Omdat ik vind dat ik dat allemaal moet kunnen. Andere moeders kunnen dat toch ook? En nog wel meer soms! Maar zo werkt het nu eenmaal niet. Ik hoef niet te kunnen wat anderen kunnen. Daarom wil ik eens eerlijk bekijken waar het mis gaat en wat ik daarin kan veranderen. Misschien minder werk aannemen of mijn tijd beter afbakenen? Ik ben benieuwd wat ik hiervan kan leren.