Dit was mijn week!

Maandag

De week begint met een positieve afspraak: de eindevaluatie van het traject dat Lotte het afgelopen jaar bij De Viersprong heeft afgelegd. Na zeven lange jaren in de GGZ, waarin diverse opnames, behandelingen en therapieën hebben plaatsgevonden, mogen nu alle gestelde diagnoses worden geschrapt. Wat heeft Lotte hard gewerkt en wat hebben we als gezin veel geleerd in deze jaren. Het was niet altijd even gemakkelijk, maar God was erbij. Hij is de Heelmeester! We zijn dankbaar en supertrots op onze oudste dochter, die nu zoveel sterker in het leven staat.


Dinsdag

Deze dag staat in het teken van huishouden en werk. Ik schrijf de laatste serie teksten van een uitgebreide opdracht. Fijn om weer iets afgerond te hebben! 's Middags ga ik bij mijn vader langs om de was te doen en even bij te kletsen. Het valt hem niet mee om weer thuis te zijn. Het lopen gaat moeizaam en kost hem veel energie. Gelukkig zorgt de thuiszorg goed voor hem en wordt er elke dag een warme maaltijd gebracht. 's Avonds vergaderen we via Teams met de thuisfrontcommissie van de familie Okker, die werkzaam is in Senegal. Jammer dat we niet fysiek bij elkaar kunnen komen, maar op deze manier kan het werk toch doorgaan.


Woendag

Vandaag werken Lianne en ik weer verder aan de online training 'Als alcohol je leven beheerst'. Hoe bijzonder is het om deze training samen vorm te geven! Het is ons gebed dat velen die worstelen met een alcoholverslaving samen met God kunnen stoppen met drinken en mogen herstellen. Over een aantal weken geven we meer (praktische) informatie over de training. Wil je nu al meer weten? Neem dan gerust contact op.

's Avonds interview ik iemand voor Eilanden-Nieuws via Zoom en daarna is het tijd om naar de AA te gaan. De groep groeit de laatste tijd behoorlijk. Daarom (en ook vanwege de coronamaatregelen) zijn we verdeeld over twee ruimtes. Dat voelt een beetje dubbel: het is fijner praten in een kleine groep, maar tegelijk mis ik de andere deelnemers. Helaas kan het niet anders en is het zo ook goed.

'Zullen we eens gek doen?', vraagt BJ. Dat betekent zes gangen. Het blijkt een prima keuze te zijn.

Donderdag

Werk aan de winkel! Morgen gaan BJ en ik samen een nachtje weg, dus wil ik graag mijn taken af hebben. Dat betekent veel schrijven en het huishouden doen. Ik kijk er naar uit om even echt samen te zijn. Het is vijftien jaar geleden dat we voor het laatst samen een nachtje weg zijn geweest! Nu de kinderen ouder worden, kan dat weer, dus heb ik BJ voor zijn vijftigste verjaardag een overnachting voor twee in een suite van hotel Vianen gegeven. Daar gaan we dan ook heerlijk van genieten!


Vrijdag

Voor we weg kunnen, moet er nog wel het één en ander gebeuren. Zo schrijf ik een tekst voor een frietwebsite en ga ik nog even bij mijn vader langs. Hij blijkt toch alweer een keer gevallen te zijn. Gelukkig bleef het alleen bij een geschaafde knie, maar toch. Het is de vraag hoe lang het thuis goed blijft gaan.

Zodra de jongens uit school zijn, rond half drie, zijn we klaar om te vertrekken. Het verkeer zit niet al teveel tegen. Een dik uur later zitten we op onze hotel