top of page

Dit was mijn week: 5 highlights van de herfstvakantie!

Herfstvakantie, was dat even heerlijk! Gewoon lekker thuis wat aanrommelen en tussendoor een beetje werken. Met de jongens op stap, maar ook binnenshuis genieten. Dit waren de highlights:

  1. Lekker lang in pyjama De jongens zouden het liefst de hele dag in hun slaapoutfit rondlopen. Ze starten de dag op met een boekje, een filmpje en de lego. Arian vindt het heerlijk om zelf een ontbijtje klaar te maken. Hij roostert een boterhammetje en belegt dat rijkelijk met boter en hagelslag. Daarnaast schikt hij een in stukjes gesneden banaan. Een beker yogi maakt de maaltijd compleet. Daniël is meer van het gemak en plaatst zijn bestelling bij mij: twee boterhammen met grillworst alstublieft! Zelf vind ik het ook heerlijk om rustig op gang te komen in de schoolvakanties. Ik heb niet al teveel werk deze week, dus die tijd is er gelukkig ook!

  2. Kruidnootjes bakken Daniël vindt het erg leuk om samen te koken en te bakken. Het afwegen van de ingrediënten is zijn specialiteit. Als ik voorstel om kruidnootjes te bakken, staat hij dan ook meteen in de keuken. Secuur weegt hij boter, suiker en bloem af, dat samen met een lepel koekkruiden in de keukenmachine gaat. Zodra het deeg klaar is, rollen we het uit (ook erg leuk om er een drol van te maken...! ;-)) en snijden we het in kleine stukjes. Dat levert twee bakplaten vol kruidnootjes op. Wat ruikt het nu lekker in huis! Daan kan bijna niet wachten tot ze klaar zijn en dan moeten ze ook nog afkoelen...pfff... Dan is het eindelijk tijd om te snoepen. Lekkerrr!

  3. Zakgeld uitgeven De stelregel hier in huis is dat er alleen in de schoolvakanties iets gekocht mag worden van het zakgeld, tenzij er een zwaarwegende reden is natuurlijk. Daarom fietst Daniël maandag direct naar de winkels en komt thuis met een kauwgomballenautomaat vol kleurige kauwgomballen. Zijn geld is meteen op, maar dat maakt hem niks uit. Glunderend voorziet hij de hele familie van een kauwgombal, waar je tanden van uit je mond rollen en waarvan de kleur doet vermoeden dat je er behoorlijk hyperactief van wordt...

  4. Met de jongens naar JumpXL Vrijdag gaan we met de jongens naar Spijkenisse, waar ze heerlijk anderhalf uur kunnen springen bij JumpXL. BJ en ik zitten in het horecagedeelte met een meegenomen fles water en bekertjes voor de dorstige heren. Helaas geen koffie deze keer. Vanwege een maximaal aantal bezoekers mogen ouders niet in de springzaal komen. Wat wij dan doen? Werken! We zitten als twee rasechte yuppen aan een tafeltje met een laptop voor ons neus... Geen zorgen, we hebben deze week ook heus wel quality time gehad, hoor!

  5. 24 jaar verkering hebben Vanmorgen kwam ik erachter dat het 25 oktober is. Dat betekent dat BJ en ik 24 jaar geleden op deze dag verkering kregen. Voor het eerst hand in hand lopen (megaspannend) en dat nog wel over de Wegwijsbeurs, waar we werden aangesproken door een enthousiaste fotograaf die ons vroeg of we al trouwplannen hadden...! "Jongens!", roep ik daarom, voor ik naar de kerk vertrek om te gaan zingen, "Papa en ik hebben 24 jaar verkering!" "Huh?" Daan kijkt verward op van de iPad. "Vandaag is het 24 jaar geleden dat papa en ik verliefd werden en verkering met elkaar kregen", legt BJ uit. Daan rimpelt nadenkend zijn voorhoofd. "Wat kost dat?" Hilariteit alom natuurlijk. "Alles!", roepen BJ en ik tegelijk. Maar dat was het dan ook meer dan waard!

Hoe was jouw week? Had jij ook iets te vieren?Reageren? Dat kan ook anoniem!

Meer blogposts uit deze categorie:

bottom of page