top of page

Dit was mijn week!

Maandag

Ik heb een druk weekje voor de boeg. Ik begin dus eerst maar eens met het huishouden: de bedden, de was, stoffen en zuigen, een borstel door de toiletten en sopdoek door de badkamer, en de boodschappen. Verder ligt er nog wat werk te wachten dat af moet. De dag is om voor ik er erg in heb!


Dinsdag

Vanmorgen neem ik contact op met het verpleeghuis, waar mijn vader nog op de revalidatieafdeling verblijft. De gang waar hij en zijn medecliënten wonen, moet worden vrijgemaakt voor coronapatiënten die uit het ziekenhuis komen. Dat betekent opnieuw een verhuizing. Mijn vader kan gelukkig tijdelijk in een woonzorglocatie in Dirksland terecht, die maar vijf kilometer bij ons vandaan is. Natuurlijk is het best ingrijpend voor hem. Ook wij, als kinderen, hadden gehoopt dat hij meteen door zou kunnen naar een zorgappartement in Nieuw Rijsenburgh, waar hij ook revalideerde. Nu moet hij voor de zoveelste keer in een paar maanden tijd naar een nieuwe plek. Maar het kan niet anders. Het is voor de zorg een flinke uitdaging om alles rond te krijgen. Ik heb dan ook veel bewondering voor al die mannen en vrouwen die de benen van onder hun lijf vandaan lopen om voor kwetsbare en oudere mensen, zoals mijn vader, te zorgen!

Aan het eind van de middag stap ik in de auto voor een interview voor het Eilanden-Nieuws. Ik mag de boerin van de Woutrinahoeve in Stellendam interviewen over de rol van vrouwen in de agrarische sector. We maken eerst foto's, omdat het buiten al begint te schemeren. Daarna schuiven we aan de keukentafel voor het interviewgesprek. Wat een leuke en gastvrije familie! Ze vertellen honderduit over hun prachtige melkveebedrijf met bijbehorende camping. Ik ga er een mooi verhaal van maken! Door de (inmiddels) stromende regen rijd ik in het donker terug naar Sommelsdijk, waar BJ het eten al bijna klaar heeft. Wat een luxe om eens zo aan te kunnen schuiven!

's Avonds is er een thema-avond in de kerk, waar BJ en ik ons voor opgegeven hebben. De Bijbelstudie over relaties is leerzaam en zet me aan het denken.


Woensdag

Rond kwart over tien zijn mijn oudste broer en ik bij mijn vader om zijn spulletjes in te pakken. Pa vertrekt alvast met de rolstoeltaxi naar Dirksland en wij rijden er al snel achteraan. We worden op de nieuwe locatie vriendelijk ontvangen. Dit gebouw is wat ouder, maar daarom wel wat knusser. Waar de ruim opgezette kamers in Nieuw Rijsenburgh veel gemak en comfort bieden, is het hier wat kleiner en huiselijker. Na de intake pakken we de spulletjes van mijn vader uit, maken zijn laptop gebruiksklaar en drinken nog een kopje koffie. Daarna rijden we terug naar Sommelsdijk. Ik ga snel even langs huis om te kijken hoe het met Arian is, die vandaag online les heeft. Het gaat gelukkig prima. Ik kan dus met een gerust hart naar Lianne Kooijman toe. Vandaag lanceren we de online training 'Als alcohol je leven beheerst'. Een bijzonder moment! Na het eten van een lekker broodje is het zover. We maken wat foto's en filmpjes voor de lancering en daarna leest Lianne psalm 146, waarin staat dat we onze verwachting op God mogen stellen. Hij is het die gevangenen losmaakt! We bidden met elkaar om Gods zegen over de training. Daarna gaat hij met één muisklik online. En dat is een feestje waard! Lianne heeft voor taart gezorgd. Ze heeft zelfs een heerlijke taart voor ons hele gezin besteld. Wat lief!

Omdat Daniël alweer bijna uit school komt, race ik naar huis. Daar ben ik nog een tijdje bezig met de blog en met social media. Maar de dag is nog niet voorbij. De jongens hebben namelijk om 16:00 uur nog een afspraak bij de kapper. Gelukkig kunnen ze gelijktijdig worden gekortwiekt en staan we binnen een half uurtje weer buiten. Mijn zoons zien er weer uit om door een ringetje te halen. 's Avonds is mijn energie een eind op. Ik besluit de AA-meeting te skippen en rust te pakken. Lekker een spelletje met de jongens doen, een poosje handletteren en vroeg naar bed.


Donderdag

Mijn afspraak van vanmorgen gaat onverwacht niet door. Dat vind ik niet zo heel erg, want er ligt nog behoorlijk wat werk te wachten. Ik kruip achter mijn pc en tik in een paar uur tijd heel wat woordjes weg. BJ werkt ook thuis. De laatste tijd hoeft hij maar af en toe naar klanten. Hij heeft de laatste maanden boven gewerkt (op onze slaapkamer achter de tuintafel). Die thuiswerkplek maakten we aan het begin van de coronatijd. Nu blijkt dat het thuiswerken nog wel even gaat duren, is het toch wel handig om een betere oplossing te bedenken. De tuintafel is niet ideaal. Sinds maandag zitten we weer allebei beneden. Samen in het kantoor werken, is best lastig. Ik kan me niet goed concentreren als BJ zit te bellen, wat nogal eens voorkomt. Dat hoort er natuurlijk ook gewoon bij. Vandaag verruil ik mijn plekje aan het duo-bureau al snel voor de eettafel, waar ik op een laptop verder werk. Ook niet ideaal. Ik bedenk dat ik het eigenlijk best prima zou vinden om boven te zitten en in alle rust te kunnen werken. Alleen dan niet aan een te lage tuintafel. Het moet een volwaardige werkplek worden. Prima oplossing: BJ voortaan weer lekker in zijn kantoor en ik op een eigen plekje! Morgen maar eens actie ondernemen.


Vrijdag

Hoe fijn is het om bij te praten met iemand die je al heel lang niet gezien hebt! Ik ga op de koffie bij een klasgenote van de middelbare school. We zijn nog nooit bij elkaar thuis geweest en hebben elkaar door de jaren heen nauwelijks gesproken. Via de blog kwamen we weer in contact en er is een bijzondere geestelijke verbondenheid. Een band, die je zomaar opeens met een zus in Christus kunt hebben. Zo fijn om het leven met elkaar te delen, maar ook om te horen en te vertellen hoe groot, liefdevol en genadig onze hemelse Vader is! Het was een rijke ochtend. 's Middags schrijf ik nog wat teksten voor opdrachtgevers en besluit ik de daad bij het woord te voegen wat betreft mijn nieuwe werkplek: ik struin webwinkels af op zoek naar een simpele werktafel en een goede bureaustoel. Binnen een uurtje heb ik ze allebei gevonden en besteld. Ik kijk er naar uit een gezellig plekje voor mezelf te maken!

Inmiddels komt Lotte thuis vanuit Schiedam waar haar vriend woont. Ze heeft vandaag te horen gekregen dat een studiegenote corona heeft en aangezien ze in de buurt van dit meisje is geweest, moet ze tien dagen in thuisquarantaine. Zelf heeft ze gelukkig geen klachten. Hopelijk blijft dat ook zo.


Zaterdag

Vandaag doen we lekker rustig aan. Boodschapje hier, huishoudelijk klusje daar... Vanmiddag kwam mijn bureau binnen! Dus zetten BJ en ik dat meteen in elkaar. We hadden al eerder een werkhoekje in de slaapkamer gemaakt door de kledingkast als 'roomdivider' te gebruiken. Nu alleen nog een kleurtje op de achterkant van de kast om het wat gezelliger te maken. BJ sluit de computer aan, dus ik typ deze blogpost aan mijn nieuwe bureau! Inmiddels is de dag alweer bijna om. Tijd om lekker met een boek in bed te kruipen!Reageren? Dat kan ook anoniem!

Meer blogposts uit deze categorie: