top of page

Dit was mijn week!

Maandag

BJ en ik gaan samen op pad! Dat is best bijzonder op een gewone maandagmorgen. De reden is dat we een vakantiehuisje gaan bezichtigen dat we misschien willen kopen. In de eerste plaats voor de verhuur, maar natuurlijk ook om er zo nu en dan zelf van te genieten.

Het huisje staat op Landal park 'De Schatberg' in Sevenum. We zijn daar al eerder wezen kijken, omdat het zo'n leuk park is, met allerlei voorzieningen in de nabije omgeving. Rond elf uur zijn we bij het huisje. De beheerder opent de deur en leidt ons rond. Alles ziet er netjes en goed onderhouden uit. Daarna geeft hij ons, scheurend in zijn golfkarretje, een rondleiding over de rest van het park en laat hij ons nog wat andere huisjes zien en mogen we de voorzieningen van dichtbij bekijken. Die zijn allemaal gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar we krijgen een rondleiding achter de schermen, waar druk gewerkt wordt aan onderhoud. Leuk om mee te maken! Na een afsluitend gesprek en een kop koffie rijden BJ en ik weer huiswaarts. Omdat we het inmiddels best koud (en flinke trek) hebben gekregen, gaan we door de McDrive voor een warme hap. Dat smaakt goed! Als we thuiskomen, is de middag al bijna voorbij. Lotte heeft de jongens uit school opgevangen. We vertellen over de belevenissen van deze dag en vervolgens posteer ik me achter het fornuis voor het koken van het avondeten.


Dinsdag

Lotte heeft de uitslag van haar coronatest gekregen: negatief gelukkig. Ik had mijn afspraak voor vanmorgen al afgezegd en hoewel dat nu niet meer nodig is, laat ik het zo. Ik heb nog genoeg werk te doen, zowel in huis als voor opdrachtgevers. 's Middags ga ik bij mijn vader langs. Terwijl ik daar binnen zit, belt mijn broer mij: pa kan volgende week donderdag verhuizen naar een zorgappartement in Nieuw Rijsenburgh. Dat is goed nieuws! Ik zie pa meteen opleven nu hij weet dat hij eindelijk een eigen plekje krijgt.


Woensdag

Daniël heeft thuis les vandaag. Zijn juf heeft corona, dus de week verloopt voor zijn groep een beetje anders. Ik heb bewondering voor de schoolleiding, die steeds moet improviseren als er een collega thuis is vanwege COVID-19 of een verdenking daarvan. Daan vindt het helemáál niet erg om een dagje thuis te zijn. Hij werkt zonder pauze achter elkaar zijn huiswerk af. Dan is hij zo snel mogelijk klaar. Ik zit naast hem om te helpen waar dat nodig is. Ondertussen bestel ik online een lading Sintcadeautjes. Is dat maar vast geregeld!

Halverwege de middag interview ik een mevrouw die al veertig jaar in de zorg werkt. Het is een leuk en afwisselend gesprek. Al pratend komen we erachter dat zij de EVV'er van de afdeling is waar mijn vader komt te wonen. Wat bijzonder! We zullen elkaar dus nog regelmatig tegenkomen. Thuis werk ik het interview meteen uit, omdat ik het morgen al moet aanleveren. Daarvoor mag mevrouw het nog doorlezen om eventuele feitelijke onjuistheden eruit te halen of dingetjes aan te vullen.

's Avonds ga ik naar de AA-meeting. Fijn dat deze, ondanks de maatregelen, door kan gaan. We houden ons netjes aan de regels en de groep is over twee verschillende ruimtes verdeeld. Vanavond is stap 10 aan de beurt, die met name over terugval gaat. Een hele belangrijke dus.


Donderdag

Vanmorgen staat er een afspraak in het ziekenhuis voor mijn vader op het programma. Ik wacht de rolstoeltaxi bij de hoofdingang op. Na het aanmelden mag pa eerst naar de röntgenafdeling voor een foto van zijn bovenarm. Daarna kunnen we meteen door naar de orthopeed. Die is heel tevreden. De breuk geneest goed en pa hoeft niet meer terug te komen. Nadat mijn vader weer door de taxi is opgehaald, rijd ik naar huis voor de lunch. Ik ben blij dat BJ vanmorgen thuis werkte, want de jongens zijn vandaag allebei vrij vanwege een online cursus van de leerkrachten. Daniël heeft een feestje van zijn vriendje en gaat daar tegen twaalven naar toe. Gezellig!

Aan het begin van de middag heb ik een telefonisch interview, opnieuw met een zorgmedewerkster. Deze keer is het een persoonlijk begeleider van Zuidwester. Fijn om nu eens de gehandicaptenzorg aandacht te kunnen geven. Ook hun cliënten voelen de impact van de maatregelen, evenals de medewerkers. Eind van de middag rijd ik nog even langs voor een foto van mevrouw. Die kan op locatie buiten gemaakt worden. Voorzichtigheid is geboden, omdat er op het terrein Hernesseroord een grote coronauitbraak is.


Vrijdag

Alweer een interview! Negen uur sta ik in de nieuwe winkelruimte van Zwartbolfoods. De eigenaresse vertelt enthousiast over de uitbreiding van zowel het vloeroppervlak als het assortiment. Nu ik toch bij de winkels ben, ren ik meteen even door Kruidvat. Daarna haast ik me naar huis om de twee interviews uit te werken. Gelukkig gaat dat vrij vlot en kan ik ze voor het weekend afronden. We sluiten de werkweek traditiegetrouw af met friet en snacks. Heerlijk, twee dagen vrij!


Zaterdag

Er staan twee woningbezichtigingen op het programma! BJ en ik hebben de knoop doorgehakt en een vakantiehuisje gekocht. Niet het huisje waar we maandag zijn wezen kijken, maar eenzelfde woning met een iets andere indeling en een ruimere tuin, aan het water. BJ en Daniël gaan er vandaag heen om verdere afspraken te maken. Mijn broer en ik gaan ondertussen het nieuwe appartement van mijn vader bekijken. Het is veel ruimer dan ik dacht en van alle gemakken voorzien. We nemen alvast wat maten voor de indeling. Ik maak foto's, zodat pa ook kan zien hoe alles eruit ziet. 's Middags doe ik nog wat boodschappen en maak ik risotto met paddestoelen klaar. Comfortfood, ik hou ervan! We steken kaarsjes aan en genieten van een rustig avondje met wat lekkers en kijken naar Kamp van Koningsbrugge.


Zondag

BJ mag vandaag achter het orgel en de piano in Hervormd Dirksland. De kinderen en ik kijken de BEAM-dienst van vorige week. De preek gaat over de pottenbakker. Hoe worden wij gevormd door de Here God en hoe laten wij ons vormen? Het is een mooie dienst, zeker ook door de liederen die zijn gekozen. Na de kerk doen we een bakkie met een stukje kwarktaart. Daan en ik lopen een rondje polder met Tommie, die met een modderige buik en zwarte pootjes weer thuiskomt. Tsja, dat heb je als je als hond zo laag bij de grond leeft... Zojuist zijn BJ en ik nog bij mijn vader op bezoek geweest. Nu wordt het donker en staat de slowcooker met goulash gezellig te pruttelen. Het ruikt heerlijk in huis. Tijd om de tafel te dekken!


Houd jij van stoofvlees en zo ja: wat is je lievelingsrecept?


Reageren? Dat kan ook anoniem!

Meer blogposts uit deze categorie: