Een update van juf Mama

Nounou, daar ben ik weer, hoor. Ik had afgelopen weekend even geen puf voor een weekoverzicht. Maar het gaat goed.

Onze doordeweeks dagen zien er ongeveer zo uit:


8:30 uur

BJ gaat z'n kantoor in of is inmiddels naar een klant vertrokken (als het werk echt niet vanuit huis kan). De jongens en ik zijn bezig met ontbijten, opruimen, laptops opzoeken en installeren voor school.


9:00 uur

We luisteren naar EerstDit voor Kids, een podcast met Bijbelverhaal. Daarna gaat Ari naar zijn kamer en ga ik met Daniël aan de keukentafel zitten om het schoolwerk op te starten. Hij kan 9:30 uur via GoogleClassroom een instructie voor de rekenles volgen.


10:30 uur

Pauze met koffie voor mama.


11:00 uur

Daniël gaat videobellen met de klas voor een klassengesprek en een spelletje.

Meestal zijn we eind van de ochtend wel een eind door het schoolwerk heen.


12:00 uur - 12:30 uur

Lunchpauze met heel vaak een lekker broodje of iets extra's erbij.

Aan het begin van de middag staat soms nog 20 minuten lezen of Engels oefenen op het programma. Daarna is Daan blij dat hij naar buiten kan. Hij accepteert de hulp van juf Mama aardig, maar gaat ook af en toe languit op de grond liggen als hij echt geen zin meer heeft. Gelukkig draait hij ook weer snel bij.


Arian heeft weinig hulp nodig. Bij de sommen voor verrijking stuur ik hem trouwens linea recta door naar BJ (als die thuis is). Dat zijn namelijk complete logigrammen van 5 sterren, die ik met mijn ontbrekende wiskundeknobbel geenszins uitgelegd krijg. Voor taal mag hij bij mij aankloppen.