top of page

Een zondagverhaaltje

Het is alweer even geleden dat ik een post online zette. Tijd om een update te geven op deze rustige zondagmiddag, waarin zon, regen en hagel elkaar afwisselen. Zojuist hebben we een heerlijk rondje gewandeld en waren we net op tijd thuis, voor er een enorme bui overkwam en de hagelstenen tegen de ramen ketsten.


De laatste weken waren druk, maar wel op een goede manier. Ik heb veel voor de krant gewerkt en twee mensen geholpen met de teksten en opmaak van hun website. Als eerste mijn nichtje Margretha Aleman van www.mafotografie.nl. Zij maakt supermooie foto's, kijk maar eens op haar site. De newbornfoto's zijn bijvoorbeeld echt té schattig! Daarnaast hielp ik www.mariavroegindeweij.nl met haar site. Ontroerend mooi, hoe zij schrijft over haar werk op een woongroep voor mensen met dementie. Echt verhalen met een lach en een traan.


Opknapbeurt

Thuis zijn we ook met leuke dingen bezig. We gaan de bovenverdieping opknappen. Dat is wel nodig na zo'n jaar of twintig. Vooral de badkamer is toe aan een nieuwe look. Vorig jaar hebben we de materialen al uitgezocht, die staan in opslag. Nu zijn ook de tegels besteld en is het bijna zover. In de tweede week van januari wordt de huidige badkamer vakkundig gestript om daarna weer helemaal te worden opgebouwd. Een flinke ingreep, maar ik kan niet wachten om het resultaat te zien. Van een afgebladderde, roestige radiator naar vloerverwarming en van een douchecabine met flink wat lastige randjes om te poetsen naar een inloopdouche. Hoe heerlijk is dat! We krijgen ook weer een bad, wat voor mij (en veel van mijn huisgenoten) toch wel de ultieme vorm van ontspanning is. In diezelfde week gaat BJ aan onze slaapkamer beginnen. Ook daar moet alles uit, wat betekent dat wij tijdelijk in Lotte's kamer gaan slapen, die nu toch vrij is. Voor de inrichting krijgen we advies van de www.meidenvanstijl.nl. Superleuk! Wat zullen we lekker slapen straks.


Nieuwe baan

Wat ook leuk is, is dat ik vanaf 1 januari twee dagen in de week in vaste dienst bij Eilanden-Nieuws ga werken. Daar heb ik heel veel zin in. Naast het schrijven ga ik ook redactiewerk doen. Daar had ik een aantal jaren geleden niet van kunnen dromen. In mijn drankperiode kwam het niet in mij op om te solliciteren. Pas daarna ging ik me afvragen wat ik eigenlijk wilde. Niet terug het onderwijs in, dat wist ik wel. Maar wat dan? Schrijven is altijd mijn passie geweest. Kon ik daar misschien iets mee? Ik begon voorzichtig met freelance werk voor twee verschillende online marketingbureaus en dat ging best goed. De afwisseling van onderwerpen was leuk, alleen kon ik daar niet zoveel creativiteit in kwijt. Ik schreef vooral SEO-teksten, die zo zijn opgebouwd dat de vindbaarheid door zoekmachines optimaal is. Dat betekent werken met zoekwoorden, die een aantal keren op bepaalde plaatsen in de tekst moeten terugkomen. Plus synoniemen van die zoekwoorden en een maximaal aantal woorden per zin en per alinea. Veel gepuzzel dus.


Verhalen verwoorden

Twee jaar geleden raakte ik aan de praat met een redacteur van Eilanden-Nieuws en trok ik de stoute schoenen aan met de vraag of ik misschien freelance voor de krant kon gaan schrijven. 'Kom maar eens praten', zei hij, en zo geschiedde. Een paar maanden later mocht ik beginnen. Algauw merkte ik dat dit werk naadloos bij mij past. Het is heerlijk om verhalen van mensen te mogen verwoorden op een manier die hen helemaal uit de verf laat komen. Maar ook om verslag te doen van leuke en belangrijke gebeurtenissen, zoals de plannen voor de aanleg van een park of de Flakkeese avond die onlangs werd gehouden. Het is uitdagend om mee te denken over onderwerpen die nieuwswaardig zijn en die de lezer aanspreken. Daarom ben ik heel blij met deze kans om door te groeien en heb ik heel veel zin om te beginnen. God is goed!


Deze week heb ik het minder druk en staat er naast schrijven vooral huishoudelijk werk op de planning. Dat is na een paar drukke weken echt wel weer nodig. Ook niet erg. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Dat geeft mij motivatie om met mijn sopdoek door het huis te gaan.


Wat staat er deze week bij jou op de planning?


Reageren? Dat kan ook anoniem!

Meer blogposts uit deze categorie:

bottom of page