top of page

Nieuws! Online training in de maak!

Bijgewerkt op: 13 sep. 2020

Toen ik nog volop in gebruik was, struinde ik het internet af en googelde ik ‘alcoholverslaving en geloof’ ‘christenvrouw verslaafd’ of ‘geloven en verslaafd’. Soms stuitte ik op waardevolle informatie, maar nergens vond ik wat ik echt zocht: iemand die met dezelfde dingen worstelde als ik en die mij zou kunnen helpen. Hoe die hulp eruit zou moeten zien, dat wist ik niet zo goed.


Tijdens mijn herstel kreeg ik het verlangen om zelf mijn ervaringen te delen met het doel andere vrouwen te helpen. Zo ontstond Droge Woorden&Levend Water. En hoe bijzonder: God baande de weg en opende vele deuren!

Kort na de lancering van de blog kwam ik in contact met Lianne Kooijman van binnenisbuiten.com. Ik kende haar al wel, maar wist niet met welke mooie dingen zij bezig was: online trainingen ontwikkelen vanuit een Bijbels perspectief. God bracht ons bij elkaar en er was meteen een klik: een gedeeld verlangen om anderen te helpen bij de worstelingen en moeilijkheden in hun leven. Zo ontwikkelde Lianne al de training ‘Als eten niet de oplossing is’.


Samen spraken we ons verlangen uit: hoe mooi zou het zijn als we ook een training zouden kunnen maken voor mensen die worstelen met een alcoholverslaving. We hebben ervoor gebeden en het idee kreeg steeds meer gestalte. En zo was daar afgelopen woensdag de aftrap van ‘Als alcohol je leven beheerst’. Lianne werkt hierbij vanuit haar achtergrond als coach en ik schrijf mee als ervaringsdeskundige.

Wauw! Dit is waar ik destijds naar op zoek was!


In de training ga je aan de hand van Bijbelse principes en psychologische inzichten op weg naar een leven zonder afhankelijkheid van alcohol.

Geen focus op het gedrag veranderen, geen focus op het eigen geluk en de eigen kracht. Maar de focus op God! Echte verandering door van binnenuit te gaan veranderen, vanuit een relatie met Jezus. Waarbij de rijkdommen van Gods Woord zowel het fundament als de gids zijn.


Naast de online lessen is er ook ruimte voor persoonlijk contact. Dat gebeurt via een besloten Facebookpagina en Masterclasses. Ook is het mogelijk om individueel in gesprek te gaan.


Zowel via de website als via Facebook en Instagram houden we je op de hoogte. Binnenkort volgt er meer informatie over de start van de training!


Bid je mee om Gods wijsheid voor de verdere ontwikkeling van 'Als alcohol je leven beheerst?'


online training alcoholverslaving

Reageren? Dat kan ook anoniem!

Meer blogposts uit deze categorie: