Niksen is opladen

Na de vakantie vertelde ik je dat ik 3 aandachtspunten had voor de komende weken:


- minder schermtijd

- me niet gek laten maken door social media

- bijhouden wat ik nu echt doe op een dag


We zijn nu ruim 2 weken verder. Tijd voor een update!


Minder schermtijd

Het geeft rust als ik mijn telefoon echt een poosje wegleg. Ik probeer alleen op bepaalde momenten even te kijken. Het geluid staat aan, dus als ik gebeld word, hoor ik dat. Verder staan alle geluiden, meldingen en notificaties uit, ook als ik op de computer werk. Heel vaak heb ik de neiging toch naar mijn mobiel te grijpen. Het lukt ook niet elke dag om me aan die vaste momenten te houden. Maar dat is niet erg. Ik probeer er in elk geval bewuster mee om te gaan.


Waar ik nog wel moeite mee heb, is om niet altijd een achtergrondfilmpje op te zetten tijdens het handletteren, bullet journalen, was vouwen of koken. Ik ben soms nog bang voor de stilte, terwijl ik die tegelijkertijd ook heerlijk vind. Natuurlijk is het niet erg om af en toe eens iets te kijken om je gedachten te verzetten, maar als je verslavingsgevoelig bent, sla je snel door. Juist in de tijd dat je met je handen bezig bent, kun je je gedachten laten gaan, kun je in stilte bidden of je simpelweg concentreren op wat je aan het doen bent. Juist in de stilte spreekt God. Waarom wil ik die momenten dan toch steeds opvullen? Dat weet ik niet zo goed.


Me niet gek laten maken door social media

Scrollend door stories van anderen voel ik me af en toe een ouwe taart, die zo nodig hip wil doen op Insta. Maar dat idee laat ik los. Ik zit namelijk niet op social media om mezelf te promoten of een influencer te worden. Het doel van Droge Woorden & Levend Water is om vrouwen te bereiken, die worstelen met een verslaving en om meer bewustwording te creëren. Wil ik mooie stories en posts maken? Natuurlijk, maar dan wel met het oog op de vrouwen die dit zien en die dit nodig hebben. Gods werk hangt niet af van een Instapost of Facebookbericht. Het kan wél een schakeltje zijn.


Bijhouden wat ik nu echt doe op een dag

De eerste week na de vakantie begon ik vol goede moed aan mijn schema: