top of page

Vakantie!

Misschien dacht je: waar blijft het weekoverzicht? Dat is er dit weekend inderdaad bij ingeschoten. We zijn namelijk op vakantie! Vorige week was druk en 'verward', zoals we op Goeree-Overflakkee plegen te zeggen. Kort samengevat ging het om het normale gezinsleven, werken en de zorg voor mijn vader. Die werd vorige week woensdag overgeplaatst naar het zorghotel, waar hij de komende tijd gaat revalideren na zijn heupoperatie. Donderdag stond in het teken van afronden en inpakken. Onze meiden zijn gewoon thuis, dus ik kon de laatste was zonder problemen in de machine stoppen en de koelkast gevuld laten. Bovendien hoeft de kat niet uit logeren (inclusief entourage).


Op reis naar Zuid-Frankrijk

Vrijdagmorgen rond 7:00 uur vertrokken we richting Zuid-Frankrijk. De reis ging voorspoedig. Omdat we elektrisch rijden, maken we regelmatig een stop bij een laadpunt. Dat is bij Tesla goed geregeld. De laadstations bevinden zich vrijwel allemaal bij hotels, zodat je altijd een schoon toilet en koffie in de buurt hebt. Deze vakantie hebben we de koffie onderweg zelf gezet. Vanwege corona ontlopen we de openbare voorzieningen en drukke plekken zoveel mogelijk. We investeerden in een mobiel espresso apparaatje, dat je kunt aansluiten in de auto. Water bovenin, cupje onderin en binnen tien minuten heb je een lekker bakkie! Aan het eind van de middag arriveerden we bij ons overnachtingshotel. Ons avondeten was MacDonalds, tot grote vreugde van de jongens. We sliepen met zijn vieren in een familiekamer en genoten zaterdagmorgen van een heerlijk ontbijt. Wel wennen dat je in Frankrijk binnen in hotels, restaurants, winkels en andere openbare voorzieningen een mondkapje moet dragen. Ik heb nu nog meer respect voor alle medewerkers in de zorg (en elders), die hier dagelijks mee te maken hebben (gehad)!


Middle of nowhere

Ook zaterdag (zwarte zaterdag!) schoten we lekker op. We hoefden gelukkig niet over de drukke 'route du soleil', maar zakten via een andere snelweg af richting Toulouse. Daar hadden we onze laatste stop om de auto op te laden en deden we gelijk wat boodschappen bij de Lidl. Rond 16:30 uur arriveerden we bij ons vakantiehuisje, een gedeelte van een oude boerderij in the middle of nowhere. We boekten via natuurhuisje.nl deze accommodatie. Fijn dat de beheerder Nederlands is, dat praat toch net iets gemakkelijker. Wat een rust hier! We hebben een grote open tuin met bomen, waar we heerlijk kunnen zitten. Daarnaast mogen we gebruik maken van het zwembad van de eigenaar. De jongens liggen er 's ochtends meestal al een poosje in. Lekker dat Daniel net voor de vakantie zijn A-diploma nog gehaald heeft!


Luxeprobleem

Na de hectische tijd die achter ons ligt, genieten we dubbel en dwars van de stilte. De boerderij staat aan een doodlopende weg met maar een klein aantal huizen. Zo eens in de paar uur komt er een auto voorbij. Verder zien we niemand. We zitten hele dagen buiten, gaan wandelen, zwemmen en vermaken ons met Lego (BJ en de jongens), lezen en diamond painting (Arian en ik). Ik schrijf deze blogpost aan de tuintafel, met het gespetter van de jongens op de achtergrond en een slapende hond naast me. BJ zoekt een zak Lego uit, die hij gescoord heeft op Marktplaats. Heerlijk dat er niets hoeft. De enige lastige keuze is welk boek ik ga lezen en of ik ga handletteren of diamond painten. Wat een luxeprobleem...!

Vanmiddag gaan we wandelen in de omgeving en een geocache zoeken. Dat zijn kleine kokertjes, die wereldwijd verstopt zijn. Via een app en GPS kun je ze vinden (je krijgt er een hint bij) en je naam achterlaten in het minuscule logboekje dat erin zit. We hebben afgesproken dat we voor elke gevonden cache een euro in een potje doen om later ijs van te kopen. Verder willen we een dag naar de Pyreneeën en naar de Atlantische kust. De eigenaar schrijft nog een aantal leuke tips voor ons op. We zijn hier nog anderhalve week, dus daar gaan we volop van genieten!


Ontkoppeld

Thuis lijkt even heel ver weg. Ik probeer me dan ook niet druk te maken om Hilde, die van onze afwezigheid gebruik maakte om een nieuwe hamster te kopen en Lotte die dit weekend een tuinfeestje gaat geven... ;-) Relax...!

Het valt me op dat ik amper aan wijn heb gedacht, zelfs in Frankrijk, het wijnland bij uitstek. Meestal was mijn eerste supermarktbezoek een mooie gelegenheid om een aantal flessen in te slaan, naast de twee flessen die ik van thuis had meegenomen en de miniflesjes, die ik tussen de kleding had gestopt. (Stel je voor dat ik zonder kwam te zitten!) Zo fijn dat ik me daar niet meer mee bezig hoef te houden! Ik raak steeds verder ontkoppeld van de alcohol.


En ondertussen ben ik eruit wat mijn volgende activiteit is: met de hond knuffelen en mijn handletterspullen opzoeken.


Wat doe jij deze dag?

vakantie Zuid-Frankrijk

Reageren? Dat kan ook anoniem!

Meer blogposts uit deze categorie:

bottom of page