top of page

Vijf jaar droog

Vijf jaar droog! Ik kan het bijna niet geloven...


Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat ik voor het eerst een AA-meeting binnenstapte. De avond daarvoor had ik heel bewust mijn laatste glas wijn gedronken, wankelend tussen hoop en vrees. Zou de AA wél werken na alle eerdere, vergeefse stoppogingen? Toch had God mij heel duidelijk laten weten dat ik hier naar toe moest. Dat was zeker niet de gebedsverhoring die ik in gedachten had; in mijn optiek was de AA een groepje verlopen types dat in een stoffig kamertje onder een knipperende tl-balk zielig zat te wezen. Dat was toch niks voor mij?


De realiteit bleek echter heel anders: die eerste AA-meeting kwam ik in een warm bad terecht. Ondanks de spanning en de onwennigheid was er al snel het vertrouwen dat ik hier op mijn plek zat. Hier waren mensen die, net als ik, middenin het leven stonden, een gezin en een baan hadden, een sociaal leven leidden en tegelijk verslaafd waren aan alcohol. Ik was niet meer alleen!


Nog steeds bezoek ik de AA-meetings. Ik leer er hoe ik weg blijf bij de alcohol en hoe ik goed voor mezelf kan zorgen. De meetings zijn vertrouwd geworden en ik mis ze niet graag. De twaalf stappen die we steeds doorlopen zijn elke keer weer nieuw en werken voor mij als een soort therapie. Ik krijg nog altijd nieuwe inzichten. Daarnaast is het zo waardevol om er voor anderen te kunnen zijn die nog maar aan het begin van de droge weg staan. Om met hen op te lopen en van elkaar te leren. Ik hou van de AA.


Morgen vier ik mijn vijf droge jaren in een open meeting, waarbij ook familie welkom is. De AA is nog steeds een warm bad. Ik ben zo dankbaar dat ik gegaan ben, toen de Heer mij stuurde. Hij wees de weg, Hij droeg mij als het moeilijk was en houdt mij elke dag bij de hand.


Vijf jaar droog. Een mijlpaal om te vieren.

God is goed!
Reageren? Dat kan ook anoniem!

Meer blogposts uit deze categorie:

bottom of page