top of page

Waarom ik mijn blog niet commercieel wil maken

Er zijn veel blogs van ervaringsdeskundigen te vinden: mensen die verslaafd zijn geweest aan middelen of gewoontes, die geworsteld hebben met hun gewicht of die ontdekt hebben wat een gezonde levensstijl voor hen betekent. En natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Ook ik mag me onder de bloggers en ervaringsdeskundigen scharen. Ik heb de publiciteit gezocht. Ik schrijf met veel plezier en vind het daarnaast erg boeiend om de verhalen van anderen te lezen. Hoe hebben zij die omslag in hun leven doorgemaakt en wat heeft het hen gebracht?

Ik hoef daar niets van te vinden, het is gewoon iets dat me de laatste tijd opvalt.

Wat ik interessant vind, is dat veel ervaringsdeskundigen hun eigen verhaal omzetten in een commercieel concept. Ze ontwerpen programma's, online cursussen en trainingen, geven workshops en wat al niet meer. Ik kan me soms afvragen waarom. Is het misschien een roeping om van je ervaringsdeskundigheid je werk te maken? Dat kan natuurlijk heel goed. Je kunt je verdiepen in de problematiek en eventueel een opleiding volgen om anderen verder te helpen in hun proces. Ik hoef daar verder niets van te vinden, het is gewoon iets dat me de laatste tijd opvalt.


Roepende in de woestijn

Natuurlijk kijk ik in dat opzicht ook naar mezelf. Zou ik ambities hebben in die richting? Als ik mezelf die vraag stel, voel ik alles in me 'nee!' roepen. De belangrijkste reden daarvan is dat ik geen ondernemer ben. Ik ben vooral een creatieveling met honderdduizend ideeën, een schrijver met een onuitblusbare passie voor taal. Daarnaast is Droge Woorden ontstaan uit een verlangen om anderen te dienen, uit dankbaarheid aan onze God, die mij op een bijzondere manier uit mijn verslaving heeft getrokken. Ik mag zaaien met woorden, als een soort roepende in de woestijn. Delen en luisteren. Er zijn voor die ander, die nog worstelt met de alcohol of die net als ik in herstel is. Dat is voor mij genoeg.


Dapper

Ben jij een ervaringsdeskundige die wel de commerciële stap heeft gemaakt? Dan wil ik je aanmoedigen! Want het is uitermate dapper om je eigen ervaring om te zetten in een concept om je medemens te helpen. En daar mag zeker iets tegenover staan! Ik blijf je volgen met bewondering voor je ondernemerschap, je missie en visie. En ondertussen blijf ik gewoon lekker schrijven. Lees je met me mee?

Reageren? Dat kan ook anoniem!

Meer blogposts uit deze categorie:

bottom of page